Meteen naar de content

6 tips om je melkproductie te verhogen


Als nieuwe moeder wil je ervoor zorgen dat je baby voldoende voeding krijgt en daarbij kan het verhogen van je moedermelkproductie helpen. Daarnaast kun je als zogende moeder ook weleens een dipje ervaren. Ik persoonlijk krijg altijd wel een dipje nadat ik goed ziek ben geweest. Hieronder hebben we zes tips op een rij gezet die je kunnen helpen om je moedermelkproductie te verhogen.

  1. Zorg voor een goede aanlegtechniek: Zorg ervoor dat je baby goed aanligt en de tepelhof goed in de mond neemt. Dit kan helpen bij het stimuleren van de melkproductie en het voorkomen van pijnlijke tepels, auch.

  2. Voed vaak en op verzoek: Hoe vaker je je baby aanlegt, hoe meer je melkproductie zal toenemen. Probeer je baby op verzoek te voeden en wacht niet te lang tussen de voedingen en leg desnoods je baby extra aan of kolf je borst na een voeding goed leeg.

  3. Zorg voor voldoende rust en ontspanning: Verminder stress en vermoeidheid, omdat deze factoren de melkproductie kunnen verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende rust en ontspanning krijgt, zodat je lichaam zich kan concentreren op de productie van moedermelk.

  4. Eet een gezonde en uitgebalanceerde voeding: Eet voldoende eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten om bij te dragen aan een goede melkproductie. Avocado, havermout en dadels hebben een positieve invloed op de kwaliteit en kwantiteit van je melkproductie.

  5. Drink voldoende water: Voldoende water drinken is belangrijk voor het behoud van een goede melkproductie. Drink voldoende water en vermijd cafeïne en alcohol, omdat deze stoffen de melkproductie kunnen verminderen.

  6. Overweeg hulp van een lactatiekundige: Als je problemen hebt met de melkproductie of pijnlijke tepels hebt, overweeg dan om hulp te zoeken bij een lactatiekundige. Deze deskundigen kunnen je helpen bij het oplossen van problemen en het optimaliseren van de melkproductie.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je baby voldoende voeding krijgt en dat je zelf comfortabel kunt blijven voeden. Het geven van borstvoeding is een geweldige manier om een band met je baby op te bouwen en om je baby te voeden en te verzorgen.

Top kwaliteit

De WOWMOM borstkolf is conform de EU richtlijnen en is BPA vrij.

Volgende dag in huis

Bestel voor 16.00 uur en ontvang jouw WOWMOM borstkolf de volgende werkdag in huis

Retourneren

Ongeopende WOWMOM producten mogen binnen 14 dagen retour worden gestuurd

x