Meteen naar de content

Borstvoeding en de ramadan


De maand Ramadan komt eraan. Het is een tijd waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang. De negende maand van de islamitische kalender begint met het zien van de nieuwe maan. Tijdens de ramadan onthouden moslims zich van voedsel, water, roken en geslachtsgemeenschap. De Ramadan is bedoeld om te werken aan Taqwah (godvrezendheid) door zich ook te onthouden van zonden.

Tijdens de ramadan zijn vrouwen vrijgesteld van vasten als zij zwanger zijn of borstvoeding geven. Toch zijn er veel moslim vrouwen die toch mee vasten. Dit is een individuele keuze. Belangrijk om te weten is dat Allah swt barmhartig is en het prima is om niet te vasten als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Sommige vrouwen voelen zich echter schuldig om niet te vasten als ze zwanger zijn of borstvoeding geven. Er is geen enkele reden om je schuldig te voelen. Het is toch prachtig dat deze vrijstelling er is.

Dit jaar vast ik lekker mee. Mijn baby drinkt minder moedermelk nu ze ook vaste voeding krijgt. Ik ga het daarom toch proberen. Als ik merk dat mijn productie terugloopt, stop ik direct. Het jaar hiervoor heb ik bewust niet gevast. Mijn baby was namelijk nog heel klein. Toch heb ik onwijs genoten van de ramadan. Er is namelijk meer wat je kunt doen om dichter bij Allah swt te komen. Tegenover het geven van borstvoeding zit al een grote beloning. Stel je voor dat je elke dag weer mag genieten van deze beloning tijdens de ramadan terwijl je je baby aan het voeden bent, WOW.

Als je je baby borstvoeding geeft, is de ramadan het perfecte moment om wat extra tijd met hem of haar door te brengen. Als je besluit om borstvoeding te geven tijdens deze heilige maand, dan kan dit voor jullie beiden een geweldige manier zijn om je verbonden en gevoed te voelen.

Als je tijdens deze maand borstvoeding geeft en vast, kan het in het begin een uitdaging lijken - maar maak je geen zorgen! Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat jij en je baby de hele dag door voldoende eten en drinken krijgen:

  • Drink voldoende water wanneer je mag eten. Ga naar bed met een flesje water. Vocht is het allerbelangrijkste tijdens de ramadan

  • Eet veel noten en vooral DADELS! Dadels zitten vol vezels, vitamines en antioxidanten

  • Havermout is erg goed voor je productie. Eet daarom tijdens iftar een havermout gerecht

  • Ontwijk stress en rust voldoende

  • Luister naar je lichaam. Merk je dat je onvoldoende melk produceert, dan mag je stoppen met vasten.

De Ramadan is een tijd van feest en bezinning. Het is ook een mooie gelegenheid voor jou en je baby om een band met elkaar op te bouwen en om dichter bij Allah swt te komen.

Top kwaliteit

De WOWMOM borstkolf is conform de EU richtlijnen en is BPA vrij.

Volgende dag in huis

Bestel voor 16.00 uur en ontvang jouw WOWMOM borstkolf de volgende werkdag in huis

Retourneren

Ongeopende WOWMOM producten mogen binnen 14 dagen retour worden gestuurd

x